PROEVERIJ HAMMEN EN VLEESWAREN UIT SPANJE

where

Vakcentrum Woerden

Blekerijlaan 1, 3447 GR Woerden

Netherlands

when

Oct 31 2022 16:00 h

What's on

UNITED KINGDOM FLAG

Spanje heeft wereldwijd de grootste cijfers voor hamproductie en -consumptie. Hoewel veel hammen nog steeds op de traditionele, ambachtelijke manier worden gerijpt, zijn de oude, natuurlijke droogkamers grotendeels vervangen door moderne koelmachines die gedurende het hele proces de ideale temperatuur en vochtigheid behouden.

Er zijn verschillende kwaliteitsniveaus voor gezouten ham, afhankelijk van de oorsprong van het verse vlees, het ras en dieet van het varken, hoe het wordt verzorgd en geslacht, de bekwaamheid en zorg van de producenten en de duur van het hele proces. De minimale rijpingsperiode is zeven maanden, maar het kan veel langer zijn, afhankelijk van het aanvankelijke gewicht van de ham en andere factoren.

ICEX/Foods and Wines from Spain in Nederland organiseert in samenwerking met Stichting Foodspecialiteiten Nederland een presentatie met een proeverij van Spaanse hammen en vleeswaren, met als doel de aanwezigheid en kennis van deze producten in Nederland te bevorderen.

Deze presentatie vindt plaats op 31 oktober 2022 en zal bestaan ​​uit een proeverij gepresenteerd door een Nederlandse expert in de sector.

Een selectie van Spaanse hammen en vleeswaren wordt gepresenteerd aan een professioneel publiek van zo'n 25 Nederlandse delicatessenwinkels.

Herman van Teylingen 'Maestro Cortador', zal de deelnemers begeleiden op een reis in de verschillende streken van Spanje met ham, vleeswaren en delicatessen.

Deze proeverij duurt 2 uur, inclusief een presentatie van de producten en 20 minuten voor vragen & antwoorden. Na afloop is er een netwerksessie waarbij de deelnemers de mogelijkheid hebben om de ham en de vleeswaren te proeven.

Herman van Teylingen - Maestro Cortador

Opgegroeid op de boerderij en als 15-jarige begonnen in het slagersvak leerde hij al snel de fijne kneepjes van de culinaire (vlees)wereld.

Hij werkte bij o.a van der Valk, Vleeschmeesters en als commercieel directeur vers van een groot winkelbedrijf. In 2000 startte hij zijn eigen import bedrijf Spanish products om de absolute Spanje specialist te worden.

Herman van Teylingen - Maestro Cortador

Zo heeft Herman in 2017 op de Escuela Profesional de Cortadores in Madrid zijn diploma én titel Maestro Cortador Profesional ofwel professioneel meestersnijder gehaald.

Door zijn bijna maandelijkse bezoeken aan Spanje, het bezoeken van Pata Negra boerderijen en slachterijen alsook het volgen van extra opleidingen van profesionals, is hij in 2018 in Granada benoemd tot Ibericoloog.

Zo geeft hij o.a workshops voor evenementen, supermarkt, S.V.O vakonderwijs, Hubertus Berkhoff culinaire vakschool en Vakcentrum foodspecialiteiten. Ook voor individuele ondernemers en haar klanten verzorgt Herman regelmatig bijeenkomsten.

RELATED NEWS

Information
Contact us
Economic & Commercial Office of Spain in The Netherlands

Burgemeester Patijnlaan, 67 2585 BJ, La Haya

00 (31) (70) 3643166

lahaya@comercio.mineco.es