More Info

10:00-11:30 

Radionica o španskim tapasima

ponente2.png

Dr Bojana Kalenjuk Pivarski

Predaje kao vanredni profesor na Katedri za gastronomiju, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Doktorirala je 2014. godine na temu gastronomskog turizma. Svoje naučno i stručno iskustvo iz oblasti gastronimije stekla je na svom matičnom fakultetu gde predaje predmete iz oblasti gastronomske kulture, nacionalnih kuhinja i distribucije hrane i pića u ugostiteljstvu.

Predavač je na više fakulteta i viokih škola u regionu. Iza sebe ima veliki broj naučnih radova koji su rezultat brojnih projekata iz oblasti tradicionalne hrane, gastronomskog nasleđa i autentičnosti gastronomske ponude u ugostiteljstvu.

12:00 - 19:00

Salon španskog vina i hrane

Ukupno 10 španskih vinarija i proizvođača hrane predstaviće španske klasike: kompleksna crvena vina, čuvenu penušavu kavu, sveža bela vina, kao i neke od najboljih svetskih pršuta, sireva, maslina i maslinovog ulja iz Španije. Ovaj događaj namenjen je isključivo profesionalcima iz Horeca sektora, poput somelijera, distributera, F&B menadžera, i ostalih ugostiteljia iz beogradskih restorana, hotela i vinoteka. Prijave obavezne, samo uz pozivnicu. Prijave obavezne. Ulaz samo uz pozivnicu.

12:00 - 13:30

Degustacija odabranih vina

ponente1.png

Vgda. Marija Radović

Potpredsednica Udruženja somelijera Srbije, WSET  3,  Nosilac diplome Specijalista  za španska vina Španskog instituta za spoljnu trgovinu - ICEX, Rioha alumni i veliki ljubitelj šerija.
 

14:00-18:00

Upoznavanje sa španskim vinarijama

Niz kratkih, edukativnih i tematski inspirisanih radionica koje će održati predstavnici španskih vinarija učesnica Salona vina i hrane: publika će imati priliku da upozna različite sorte grožđa i njihovu evoluciju na španskoj vinskoj sceni, upozna se sa različitim oznakama geografskog porekla, sa španskim vinarima.