More Info

PROGRAM

5. listopad

  • Degustacija španjolskog extra djevičanskog maslinovog ulja

Prvo događanje, degustacija, održat će se 5. listopada u 12 sati, a vodit će ju hrvatska stručnjakinjam za maslinovo ulje dr. sc. Mirella Žanetić iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša. Na degustaciji će sudjelovati menadžeri hotelskih lanaca i restorana, kuhari, predstavnici gourmet trgovina, uvoznici te predstavnici medija.

  • Degustacija španjolskih prehrambenih proizvoda

Degustacija će se održati 5. listopada u 13:30 sati, istovremeno kad i “show cooking” španjolskoog chefa Adura Arriete Picabea. Na događanju će sudjelovati voditelji nabave hotelskih lanaca I resotrana, chefovi, predstavnici gourmet trgovina, uvoznici prehrambenih proizvoda te predstavnici medija.

  • Degustacija španjolskih vina

I ovo treće događanje održat će se 5. listopada, s početkom u 17.30 sati. Degustraciju vina voditi će dva renomirana hrvatska sommeliera Siniša Koceić i Alen Gulan. Degustacija će okupiti poznate chefove I FB managere restorana, hotela, sommeliere, uvoznike hrane I pića.

  • Gala Večera

Posljednji događaj, koji će se održati 5. listopada,  je gala večera koju će pripremiti španjolski chef Adur Arrieta Picabea uz asistenciju hrvatskoj chefa Ivice Katića.  Svako španjolsko jelo bit će upareno s vinom, koja su se mogla kušati na prethodnoj degustaciji. Gala večera će se odžati u hotelu Ambasador, a na njemu će sudjelovati uvoznici, distributeri i predstavnici medija.

---

6. listopad

  • Degustacija španjolskih vina

U četvrtak 6. listopada s početkom u 10 sati u prostorijama Visoke škole ASPIRA održat će se još jedna degustacija vina koju će voditi Siniša Koceić i Alen Gulan.

  • Degustacija španjolskih extra djevičanskih maslinovih ulja

Isti dan, 6. listopada, u prostorima Visoke škole ASPIRA održat će se još jedna degustacija extra djevičanskog maslinovog ulja koju će voditi  Dr. sc. Mirella Žanetić, s početkom u 12:00sati.

Siniša Koceić, sommelier, završio je 2. razinu tečaja za sommeliera pri Hrvatskom sommelier klubu, poznavatelj vinske scene, radio je u nekim od najvažnijih hrvatskih vinskih kompanija kao što je to Badel 1862, Belje d.d, Agrokor vina i Miva Mohor.

Alen Gulan, WSET 2, sommelier, završava 1. Razinu tećaja za sommeliera pri Hrvatskom sommelier klubu, dobar poznavatelj hrvatske vinske scene I konzultant, radio je u važnim hrvatskim vinskim kompanijama kao što su Velpro i Acrobat.

Dr. Mirella Žanetić radi kao istraživač u Instititu za jadranske kulture u Splitu, Hrvatska, gdje je voditeljica stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja. Dr. sc. Žanetić ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja i redovito sudjeluje kao član panela na državnim i međunarodnim natjecanjima kao što su NYIOOC, Sol d’Oro I EVO IOOC. Voditeljica je seminara/radionica za poboljšanja kvalitete i vođenih degustacija za maslinare i potrošače. Dr. sc. Žanetić radi na Sveučilištu u Splitu kao docent na Fakultetu za mediteransku poljoprivredu.

Chef Adur Arrieta Picabea. Njegov entuzijazam za gastronomiju javio se vrlo rano, još od djetinjstva jer njegova ljubav prema kuhanju dolazi od obitelji. Stručnjak je za roštilj i voli miješati svjetske koncepte sa španjolskim sastojcima.Studirao je u jednoj od najprestižnijih kuharskih škola "Luis Irizar cooking school", u San Sebastianu, referentu u svijetu gastronomije. Nakon magisterija putovao je i radio po cijelom svijetu stječući iskustvo u restoranima poput restorana Mugaritz s 2 Michelinove zvjezdice, u O.M s 2 Michelinove zvjezdice u Sao Paulu kao i u poznatom restoranu AMALUR na Ibizi. Nakon svog iskustva stečenog radom u raznim restoranima i avanturama diljem svijeta, odlučio je pokrenuti vlastiti projekt i otvorio Tatapas Gastroteku 2019. u Hondarribiji.