More Info

Olijfolie masterclas

Tijdens het evenement zal een mooie olijfolie masterclass plaatsvinden, gepresenteerd door dhr. Gregor Christiaans.

Gregor Christiaans   Gregor Christiaans is gecertificeerd olijfolieproever, auteur van het boek Lekker vet – alles over olijfolie en host van de enige Nederlandse podcast over olijfolie en het mediterrane diet: Lekker vet. Ook is hij gastdocent aan de Hogere Hotelschool Den Haag waar hij colleges en workshops geeft over olijfolie en hij schrijft artikelen voor het foodplatform foodlog.nl.
 
Hij is tevens eigenaar van horecagroothandel in mediterrane producten Olijfbedrijf en de consumentenwebsite www.olijfolieproef.nl en importeert olijfoliën uit de hele wereld.
 
Zijn passie voor olijfolie en zijn streven om dit zoveel mogelijk met consumenten te delen, resulteerde vorig jaar in de oprichting van zijn non-profit organisatie Stichting Olijfolie Nederland met daaruit voortvloeiend de allereerste editie van de Amsterdam International Olive Oil Competition (AIOOC).
 
Die wordt dit jaar in mei gehouden en al meer dan 70 producenten van Spanje tot Kroatië en van Frankrijk tot Zuid-Afrika hebben zich hiervoor ingeschreven.
 
Voor zijn verdiensten van het promoten van olijfolie in het algemeen heeft hij vorig jaar de Giorgo Phellas award gekregen van het prestigieuze Ercole Olivario.

 

 

Cati Gómez  

Cati Gómez is geboren en getogen in Spanje. Van jongs af speelde Spaanse Ibérico ham een rol in haar leven. Toen ze door de liefde naar Nederland verhuisde,
ontstond het idee om hier haar kennis en liefde voor dit product te
delen met anderen.

Haar bedrijf Cati Gómez werd een feit. Naast haar kennis over jamón uit Spanje, is Cati Gómez Cortadora Profesional.

In de Nederlandse foodsector is ze regelmatig te zien bij vakbeurzen en
evenementen, waar ze presentaties geeft over Spaanse ham, terwijl ze op
professionele wijze de ham met de hand snijdt.

Naast Spaanse ham heeft Cati ook veel knowhow over andere Spaanse delicatessen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaas, honing en olijfolie.

 

Meat products 

Meat products tabla

Olijfolie 

Olive oil tabla

Kaas 

Cheeses tabla