PROEVERIJ HAMMEN EN VLEESWAREN UIT SPANJE

where

Vakcentrum Woerden

Blekerijlaan 1, 3447 GR

Woerden

Netherlands

when

Nov 13 2023 15:30 h

UNITED KINGDOM FLAG

Spanje heeft wereldwijd de grootste cijfers voor hamproductie en -consumptie. Hoewel veel hammen nog steeds op de traditionele, ambachtelijke manier worden gerijpt, zijn de oude, natuurlijke droogkamers grotendeels vervangen door moderne koelmachines die gedurende het hele proces de ideale temperatuur en vochtigheid behouden.

Er zijn verschillende kwaliteitsniveaus voor gezouten ham, afhankelijk van de oorsprong van het verse vlees, het ras en dieet van het varken, hoe het wordt verzorgd en geslacht, de bekwaamheid en zorg van de producenten en de duur van het hele proces. De minimale rijpingsperiode is zeven maanden, maar het kan veel langer zijn, afhankelijk van het aanvankelijke gewicht van de ham en andere factoren.

ICEX/Foods and Wines from Spain in Nederland organiseert in samenwerking met Stichting Foodspecialiteiten Nederland/Vakcentrum een presentatie met een proeverij van Spaanse hammen en vleeswaren, met als doel de aanwezigheid en kennis van deze producten in Nederland te bevorderen.

Deze presentatie vindt plaats op 13 november en zal bestaan ​​uit een proeverij gepresenteerd door een Nederlandse expert in de sector.

Een selectie van Spaanse hammen en vleeswaren wordt gepresenteerd aan een professioneel publiek van zo'n 25 Nederlandse delicatessenwinkels en importeurs.

PRODUCENT PRODUCT
 Aragonés Noguera, SL Date with cured bacon
 Aromaibérica Serrana, SL Superham
César Nieto Group SL.  Paleta de Bellota 100%-75% Ibérica D.O.P. Guijuelo
Embotits Calet Fuet Espetec Extra 150 g.
Embotits La Gleva SL. Chorizo Eco La Gleva
Embutidos Hortanco SL. Chistorra
Font Sans Longaniza de Payés Gigante Font-Sans 1917 - 120cm
Luis Domingo Hernández e Hijos SL Jamón de Cebo Ibérico 50% Raza
Vituron Sociedad Limitada Beef Bacon
HERMAN.png

Herman van Teylingen - Maestro Cortador

 

Opgegroeid op de boerderij en als 15-jarige begonnen in het slagersvak leerde hij al snel de fijne kneepjes van de culinaire (vlees)wereld.

 

Hij werkte bij o.a van der Valk, Vleeschmeesters en als commercieel directeur vers van een groot winkelbedrijf. In 2000 startte hij zijn eigen import bedrijf Spanish products om de absolute Spanje specialist te worden.

 

Zo heeft Herman in 2017 op de Escuela Profesional de Cortadores in Madrid zijn diploma én titel Maestro Cortador Profesional ofwel professioneel meestersnijder gehaald.

 

Door zijn bijna maandelijkse bezoeken aan Spanje, het bezoeken van Pata Negra boerderijen en slachterijen alsook het volgen van extra opleidingen van profesionals, is hij in 2018 in Granada benoemd tot Ibericoloog.

Zo geeft hij o.a workshops voor evenementen, supermarkt, S.V.O vakonderwijs, Hubertus Berkhoff culinaire vakschool en Vakcentrum foodspecialiteiten. Ook voor individuele ondernemers enklanten verzorgt Herman regelmatig bijeenkomsten.

Information
Contact us
Economische en Commerciële Afdeling Ambassade van Spanje

Burgemeester Patijnlaan, 67 2585 BJ, La Haya

00 (31) (70) 3643166

lahaya@comercio.mineco.es