PROEVERIJ SPAANSE WIJN UIT VALENCIA EN MURCIA

where

Cielo Skybar Amsterdam

Eduard van Beinumstraat 40, 1077 CZ

Amsterdam

Netherlands

when

Oct 08 2022 11:00 h

What's on

UK FLAG

ICEX / Foods and Wines from Spain in Nederland organiseert een proeverij in samenwerking met het Nederlands Gilde van Sommeliers. Deze proeverij is exclusief voor leden van het gilde. Het thema van de proeverij is Spaanse wijn uit de autonome regio´s Valencia en Murcia. 

Tijdens de proeverij, die plaatsvindt op 10 oktober 2022, presenteert Spaanse wijn expert Ibert van der Waal MV wijnen afkomstig uit verschillende wijngebieden in Valencia en Murcia Spanje.

Deze activiteit vond plaats in Cielo Skybar Amsterdam, een van de restaurants met de Restaurants uit Spanje Certificering (Restaurants from Spain Certification), gevestigd in hotel Melia in Amstredam. Deelname aan deze proeverij was alleen mogelijk voor leden van de NGS.

WIJN WIJNPRODUCENT
   
Tarima Hill Bodegas Volver SL
Bobal Robusta Single Vineyard Neleman Wines SL
La Nypmhina Monastrell Bodegas Trenza SL
Casa Cisca 2016 Bodegas Castaño SL
Por Tí 2019 Bodegas Luzón SL
Estribillo vino blanco 2021 Toni Beneito SL
Gémina Cuvée Selección 2019 Bodegas San Isidro de Jumilla S.

 

De regio's Valencia en Murcia genieten steeds meer bekendheid in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat ook de gastronomie uit het gebied interessant is om te ontdekken. Het Nederlands Gilde van Sommeliers is altijd actief bezig om de leden door middel van professionele proeverijen te informeren over belangrijke wijngebieden. Het moment is daar, om ook nader kennis te maken met mediterrane wijn uit Valencia en Murcia. Tijdens deze proeverij kunnen sommeliers hun kennis verdiepen en wijn proeven om zo een goed beeld te krijgen van de verscheidenheid aan wijnen uit deze streken.

Spaanse wijn expert Ibert van der Waal MV

Ibert van der Waal, Magister Vini in Nederland en is als verkoopleider voor Wijnimport J. Bart sinds half jaren 90 nauw betrokken bij de inkoop van Spaanse wijnen voor de horeca. Door het bezoeken van wijninkoopbeurzen, wijnproducenten, het proeven op wijnconcoursen en organiseren van wijnreizen voor o.a. de Wijnacademie én regelmatige privébezoeken is zijn liefde voor Spanje alleen maar groter geworden. De diverse regio’s, klimaten, landschappen en culturen vind je terug in het rijke aanbod en de ‘corazón’ van vele bekende en minder bekende Spaanse wijnen.   

Spanish Wine Expert Ibert van der Waal MV

RELATED NEWS

Information
Contact us
Trade Commission of Spain in The Hague

Burgemeester Patijnlaan, 67 2585 BJ, The Hague

00 (31) (70) 3643166

lahaya@comercio.mineco.es