BELGRADE WINE WEEK 2022

UNITED KINGDOM FLAG

Četvrto izdanje manifestacije Španska vina u srcu grada održava se u sklopu festivala Beogradska nedelja vina (20-25. septembar).

Centralni događaj ovogodišnje španske vinske nedelje biće Salon španskog vina i hrane, koji će se održati 22. septembra, u hotelu Hyatt Regeny Belgrade. Petnaest španskih vinarija i proizvođača hrane će predstaviti španske klasike, kompleksna crvena vina, čuvene penušave kave, izuzetna organska vina, kao i neke od najboljih svetskih šunki, iberijske pršute, sireve i maslinovo ulje. Ovaj događaj namenjen je samo profesionalcima iz sektora ugostiteljstva.

 

About the event

Manifestacija Španska vina u srcu grada se po 4. put održava u okviru festivala Beogradska nedelja vina. Kao i svake godine, mnogi beogradski restorani, barovi i vinoteke, održaće tematske degustacije, vinske večeri uz uparivanje hrane i vina, inspirisane španskom gastonomijom.

Osim široj publici, jedan deo programa koji organizuje Ekonomsko odeljenje Ambasade Španije, biće posebno namenjen profesionalcima iz HoReCa kanala:

  • Degustacija odabranih španskih organskih vina – događaj namenjen uvoznicima zainteresovanim da otkriju zašto Španija igra veliku ulogu na tržištu organskih vina. Na degustaciji će biti predstavljeno pet vinarija.        
  • Salon španskog vina i hrane – na događaju, koji će biti upotpunjen pratećim edukativnim programom i degustacijama iberijske šunke, sireva, maslinovog ulja i vina, predstaviće se 15 proizvođača vina i hrane. Prisustvo je moguće isključivo sa pozivnicom.

Za više detalja o događajima, pozivamo Vas da pogledate odeljak EVENTS.

TASTE SPAIN IN GERMANY

Events

Where we are
Foods Wines from Spain
Economic and Commercial Office Embassy of Spain in Belgrade

11000 Beograd, 40 Vojvode Šupljikca

+381 11 3806832

belgrado@comercio.mineco.es