OPEN DAY SERBIA 2023

where

Hyatt Regency Belgrade

Milentija Popovića 5, 11000

Beograd

Serbia

when

Sep 29 2023 12:00 - 19:00 h

ITALY FLAG

Peto izdanje manifestacije Španska vina u srcu grada održaće se ove godine u okviru Beogradske nedelje vina (26. septembar – 1. oktobar). Centralni deo ovogodišnje Španske nedelje vina biće Salon španskog vina i hrane: OPEN DAY SERBIA 2023. Ukupno 10 španskih vinarija i proizvođača hrane predstaviće španske klasike, kompleksna crvena vina, čuvenu penušavu kavu, kao i neke od najboljih svetskih pršuta, sireva, maslina i maslinovog ulja iz Španije.

Ovaj događaj namenjen je isključivo profesionalcima iz Horeca sektora, poput somelijera, distributera, F&B menadžera, i ostalim ugostiteljima iz beogradskih restorana, hotela i vinoteka.

Samo za profesionalnu publiku: 12:00-19:00

Ulaz je besplatan, uz obaveznu pozivnicu i registraciju.

12:00 - 19:00

Salon španskog vina i hrane

Ukupno 10 španskih vinarija i proizvođača hrane predstaviće španske klasike: kompleksna crvena vina, čuvenu penušavu kavu, sveža bela vina, kao i neke od najboljih svetskih pršuta, sireva, maslina i maslinovog ulja iz Španije. Ovaj događaj namenjen je isključivo profesionalcima iz Horeca sektora, poput somelijera, distributera, F&B menadžera, i ostalih ugostiteljia iz beogradskih restorana, hotela i vinoteka. Prijave obavezne, samo uz pozivnicu. Prijave obavezne. Ulaz samo uz pozivnicu.

10:00-11:30

Radionica o španskim tapasima

Edukativna radionica za mlade kuvare i učenike kulinarskih i ugostiteljskih škola u kojima će se upoznati sa konceptom španskih tapasa, kao i revijalno takmičenje u pripremanju ovih ukusnih zalogaja. Predavač: dr Bojana Kalenjuk Pivarski (Katedra za gastronomiju Univerziteta u Novom Sadu). Samo uz poziv. Prijave obavezne. Ulaz samo uz pozivnicu.

12:00-13:30

Degustacija odabranih vina

Vinska radionica koju vodi gđa Marija Radović (WSET 3 Diploma & ICEX Spanish Wine Specialist) predstaviće 7 pažljivo izabranih španskih vina, odabranih među vinima koja učestvuju na Salonu. Prijave obavezne. Ulaz samo uz pozivnicu.

14:00-18:00

Upoznavanje sa španskim vinarijama

Niz kratkih, edukativnih i tematski inspirisanih radionica koje će održati predstavnici španskih vinarija učesnica Salona vina i hrane: publika će imati priliku da upozna različite sorte grožđa i njihovu evoluciju na španskoj vinskoj sceni, upozna se sa različitim oznakama geografskog porekla, sa španskim vinarima.

Salon španskog vina i hrane – OPEN DAY SERBIA 2023 – organizuju Španska agencija za spoljnu trgovinu ICEX i Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu, kako bi predstavili kvalitet i izbor namirnica i vina iz Španije koji su trenutno dostupni na srpskom tržištu.

Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu i Španska agencija za spoljnu trgovinu ICEX, kao zvanična tela Vlade Španije za promociju trgovine u Srbiji, imaju za cilj jačanje saradnje između španskih kompanija i srpskih uvoznika i distributera, kao i promociju kvaliteta i raznovrsnosti španske hrane i vina.

Za dodatne informacije klknite ovde.

#F&BOpenDaySerbia #FoodsAndWinesFromSpain

Kontaktirajte nas:

Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu

belgrado@comercio.mineco.es  

Tel. (+381-11) 380.68.32         

Olive oil

 

Olive oil tabla

Wines

 

Wines tabla

Cheeses

 

Cheeses tabla

Meat products

 

Meat products tabla