(+34) 913 497 100

|

TwitterFacebookYouTubeInstagram

ATLANTIC WINES FROM SPAIN

Where

Online

Denmark

When

Jun 21 2021  13:00 - 14:30 h

What's on

UNITED KINGDOM FLAG

 

ICEX, Foods and Wines from Spain og den Spanske Ambassedes Handelsafdeling i København, organiserer en online vinsmagning af atlantiske vine for 30 sommeliers og journalister. Vinene findes i Galicia, Baskeland og Bierzo.

 

Præsentationen og smagning af vinene vil finde sted den 21. juni 2021 fra kl 13 til 14,30. Master of Wines Jonas Tofterup vil præsentere 10 vine fra det nævnte område.Deltagerne vil modtage vareprøverne inden smagningen.

 

Denne begivenhed er rettet mod den professionelle sektor af sommelierer og journalister for at informere, vække interesse og vise det potentiale, som atlantiske vine har. På den måde kan disse formidle viden til deres gæster på restauranter og for journalisterne vedkommende til deres læsere.

 

Den danske forbruger har i mange år udviklet en voksende interesse for spanske vine, hvilket har resulteret i, at i øjeblikket er Spanien det næststørste importmarked i volumen og det tredje i værdi.

 

Selvom Danmark hovedsagelig er et land med et stort forbrug af rødvin, er stigningen i indkøb af hvidvin og rosévin meget markant. Det skal bemærkes, at spanske hvidvine har øget deres salg med 18% og roséer med op til 68%, hvilket afspejles i en voksende interesse for de såkaldte atlantiske vine, efter en øget tilstedeværelse i  både i HORECA-kanalen og supermarkeder.

 

 

 

 

 

 

MW Jonas Tofterup

 

 

 


MW Jonas Tofterup

Første danske Master of Wine fra 2019 og sjete i Spanien. Han er konsulent, foredragsholder og ejer  af et vinakademi i Málaga. Derudover er han dommer i flere konkurrencer, som Berliner Wein TrophyBacchus og Decanter.

Hans CV’et er imponerende: I 2012 afsluttede han den internationale Vinifera Euromaster-grad, en M.Sc. i vinavl og enologi der tages fra universiteterne i Montpellier, Bordeaux, Geisenheim og Stellenbosch. I 2014 afsluttede han WSET niveau 4-diplom og i 2019 det prestigefyldte Master of Wine-program. Jonas har også været teknisk redaktør  på det nye tekniske materiale til WSET Diploma, der blev udgivet i 2019 og studiehåndbogen Spanish Wine Scholar. For bare at nævne lidt at alt det, Jonas har nået i sit 35 årige liv. 

 Jonas, der er af dansk oprindelse, har i årevis skabt et tæt og stærkt bånd med Spanien, og på grund af forskellige personlige forhold har det ført ham til at udvide det til vinmarkens verden i vores land, hvor han i øjeblikket bor. Der er ingen tvivl om, at Jonas hjerte banker varmt for spanske vine, og han ved, hvor der især sker noget i de spanske vindistrikter.

   

 

DOWNLOAD TASTING NOTES

 ATLANTIC WINES TASTING

 

Cookies

This website uses cookies to deliver superior functionality and to enhance your experience. Continued use of this site indicates that you accept this policy.